Clicky


'Ministerszoon mist vlucht, laat piloot omkeren'

'Ministerszoon mist vlucht, laat piloot omkeren'
06-03-2014 23:58 | Algemeen | auteur De Redactie

BEIROET - De Iraakse autoriteiten hebben donderdag een vliegtuig van de Libanese maatschappij Middle East Airlines toestemming om in Bagdad te landen geweigerd, omdat een zoon van de Iraakse minister van verkeer de vlucht had gemist. Dat heeft MEA in een verklaring laten weten.

De vlucht was zes minuten te laat uit Beiroet vertrokken omdat een passagier niet was ingestapt. Volgens MEA ging het om een zoon van de Iraakse minister van verkeer Hadi Ameri. Het vliegtuig was twintig minuten onderweg, toen het hoofd van MEA in Bagdad de piloot liet weten dat hij van de Iraakse autoriteiten niet in Bagdad mocht landen zonder de zoon van Ameri aan boord. Daarop keerde het toestel met 71 passagiers naar Beiroet terug.

De Iraakse premier Nouri al-Maliki was volgens een woordvoerder woedend toen hij ervan hoorde. Hij gelastte een onderzoek en zei dat de verantwoordelijken zullen worden ontslagen. Ook stuurde hij een toestel van Iraqi Airways naar Beiroet om de gedupeerde passagiers op Iraakse kosten op te halen.

Een woordvoerder van minister Ameri liet weten dat het MEA-toestel niet in Bagdad kon landen wegens onderhoudswerkzaamheden aan de landingsbaan. (Novum/AP)