'7 maart Actie' niet met vrachtwagens

'7 maart Actie' niet met vrachtwagens
06-03-2014 17:18 | Overig | auteur De Redactie

DAMWOUDE - De landelijke actie op de Nederlandse wegen die voor vrijdag 7 maart gepland staat zal, volgens de organisatie, niet met vrachtwagens maar met personenauto's worden uitgevoerd. Volgens de organisatie willen transportbedrijven niet dat hun logo in de media verschijnt.

Op verschillende plaatsen dreigen morgenmiddag acties tegen het huidige kabinetsbeleid. Hoewel de organisatoren hebben opgeroepen geen snelwegen te blokkeren is er wel kans op langzaamaanacties op diverse snelwegen. Volgens de initiatiefnemers moet het een chaos worden op de weg, maar blijven de acties wel ludiek.

De landelijke eenheid van de politie praat inmiddels over een "gemiddeld tot significant risico" op problemen op snelwegen. Met name maakt de politie zich zorgen over de ongestructureerde organisatie van de acties en de mogelijkheid dat er confrontaties kunnen ontstaan tussen weggebruikers en actievoerders.

De acties moeten volgens de organisatoren vrijdagmiddag vanaf 15:00 uur anderhalf uur lang het verkeer behoorlijk hinderen.

In sociale media zijn diverse oproepen gedaan om actie te voeren op de A7 bij de grens met Duitsland. Ook zijn er oproepen verschenen om actie te voeren op de A28/A37 bij de grensovergangen Coevorden, Schoonebeek, Zwartemeer en Ter Apel.

Verder worden er acties verwacht op de knooppunten Galder , Gorinchem, Rottepolderplein en Azelo , bij het brug restaurant boven de A4 bij Nieuw Vennep, op de A2 bij Rosmalen, op de A1 en A50 bij Apeldoorn, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Bij Rotterdam wordt verzameld bij de Ikea in Barendrecht om vervolgens naar de Heinenoordtunnel in de A29 te rijden.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier