'7 maart Actie' niet met vrachtwagens

'7 maart Actie' niet met vrachtwagens

DAMWOUDE - De landelijke actie op de Nederlandse wegen die voor vrijdag 7 maart gepland staat zal, volgens de organisatie, niet met vrachtwagens maar met personenauto's worden uitgevoerd. Volgens de organisatie willen transportbedrijven niet dat hun logo in de media verschijnt.

Op verschillende plaatsen dreigen morgenmiddag acties tegen het huidige kabinetsbeleid. Hoewel de organisatoren hebben opgeroepen geen snelwegen te blokkeren is er wel kans op langzaamaanacties op diverse snelwegen. Volgens de initiatiefnemers moet het een chaos worden op de weg, maar blijven de acties wel ludiek.

De landelijke eenheid van de politie praat inmiddels over een "gemiddeld tot significant risico" op problemen op snelwegen. Met name maakt de politie zich zorgen over de ongestructureerde organisatie van de acties en de mogelijkheid dat er confrontaties kunnen ontstaan tussen weggebruikers en actievoerders.

De acties moeten volgens de organisatoren vrijdagmiddag vanaf 15:00 uur anderhalf uur lang het verkeer behoorlijk hinderen.

In sociale media zijn diverse oproepen gedaan om actie te voeren op de A7 bij de grens met Duitsland. Ook zijn er oproepen verschenen om actie te voeren op de A28/A37 bij de grensovergangen Coevorden, Schoonebeek, Zwartemeer en Ter Apel.

Verder worden er acties verwacht op de knooppunten Galder , Gorinchem, Rottepolderplein en Azelo , bij het brug restaurant boven de A4 bij Nieuw Vennep, op de A2 bij Rosmalen, op de A1 en A50 bij Apeldoorn, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Bij Rotterdam wordt verzameld bij de Ikea in Barendrecht om vervolgens naar de Heinenoordtunnel in de A29 te rijden.


Files door '7 maart actie' komen op gang [+foto]

missing-image AMSTERDAM - AMSTERDAM - De voor vrijdagmiddag aangekondigde acties tegen het beleid van de regering hebben de eerste files opgeleverd. De ANWB meldde rond 15.30 uur een fikse file op de A7 tussen Winschoten en de Duitse grens. Ook...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 13 augustust/m zondag 19 augustus:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!