Transport Online - Rover wil permanente storingsploeg op Schiphol

Rover wil permanente storingsploeg op Schiphol

Rover wil permanente storingsploeg op Schiphol
06-03-2014 14:25 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Rover wil dat Prorail permanent een storingsploeg op Schiphol paraat houdt om eventuele problemen de kop in te drukken. De reizigersorganisatie is het zat dat de luchthaven vaak onbereikbaar is door sein- of wisselstoringen. Donderdagochtend werd het treinverkeer op Schiphol getroffen door een seinstoring.

De gevolgen voor reizigers naar Schiphol kunnen volgens Rover groot zijn. Bij het missen van een vliegtuig komen ze voor zeer hoge kosten te staan die de vervoerder wettelijk niet hoeft te vergoeden.

Ook elders in het land houden sein- en wisselstoringen volgens Rover aan. "De reizigers raken er gestoord van dat Prorail zijn infrastructuur niet onder controle heeft", stelt Rover in een verklaring. De reizigersvereniging wil dat het spoorbedrijf in ieder geval op Schiphol de problemen aanpakt met een permanente storingsploeg.

Door de storing van donderdagochtend konden urenlang minder treinen rijden. De problemen zijn inmiddels opgelost. Wel moeten reizigers nog rekening houden met een vertraging van vijftien tot dertig minuten. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions