Clicky

 
Transport Online - Vraag naar vliegreizen neemt flink toe

Vraag naar vliegreizen neemt flink toe

Vraag naar vliegreizen neemt flink toe
05-03-2014 15:02 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappijen hebben in januari veel meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Reizigers vlogen in totaal exact acht procent meer, zo bleek woensdag uit cijfers van de internationale vliegbrancheorganisatie IATA. De vraag nam daarmee nog sterker toe dan in december vorig jaar.

Passagiersmaatschappijen vervoerden in de laatste maand van 2013 een kleine zeven procent meer reizigers. Vooral de vraag naar binnenlandse vluchten nam de afgelopen maanden sterk toe. In heel vorig jaar steeg de vraag naar luchtreizen wereldwijd met 5,2 procent. De groei lag daarmee toen even hoog als de gemiddelde toename in de dertig jaar ervoor.

De toename in het aantal vliegpassagiers vond vooral plaats in het Midden-Oosten, waar de vraag met liefst achttien procent steeg. Europa presteerde onder het gemiddelde, aangezien het aantal passagiers daar met 6,4 procent toenam in vergelijking met januari vorig jaar. Dat is echter al aanmerkelijk hoger dan de passagiersaanwas in heel 2013, waarin de vraag naar vliegreizen met 3,8 procent steeg. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats