Kees-Jan van der Klooster doet gewoon de Paralympics

Kees-Jan van der Klooster doet gewoon de Paralympics
05-03-2014 14:23 | Sport | auteur Marcel van der Voort

VLISSINGEN - Ondanks de spanningen tussen Rusland en Oekraïne doet de in Vlissingen opgegroeide zitskier Kees-Jan van der Klooster gewoon mee met de Paralympics. Sterker nog: Hij is al in Sotsji en de nieuwsredactie heeft hem vandaag, woensdag geinterviewd.

Zijn de spanningen tussen Rusland en Oekraïne voor jou reden om niet aan de Paralympics deel te nemen? Van der Klooster: "Op dit moment zie ik geen reden om niet deel te nemen, al mijn concurrentie is hier, en daar wil ik me mee meten."

Wat vind je ervan dat door de spanningen tussen Rusland en Oekraïne prinses Margriet en minister Schippers niet bij de Paralympics aanwezig zullen zijn?

"Ik weet dat met name prinses Margriet dit zeer betreurenswaardig vindt. Ik ben het gewend om te racen zonder dat ze erbij zijn."

Spectaculair

"Ik verwacht van de Paralympics spannende en verassende races in zware condities. Spectaculair om te zien in ieder geval", laat hij vlak voor de start van het sportieve evenement weten.

Hoe schat jij jouw medaille-kansen in? Van der Klooster: "Die zijn er, maar er worden er maar 3 medailles verdeeld per discipline en er is veel concurrentie."

Zeeland
Hoe is jouw huidige band met Zeeland? Van der Klooster: "Daar kan ik over zeggen: Eens een Zeeuw altijd een Zeeuw."

"Ik ben er niet niet wekelijks, maar zo af en toe voor familiebezoek of werk. Het dicht bij de duinen wonen mis ik", bekent de sporter die tegenwoordig in Tienhoven woont.

Van der Klooster is gekwalificeerd voor: Afdaling, Super-G, Super Combinatie, Reuzenslalom.


 NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden