Transport Online - Chauffeurs schrikken van nieuw contract doorstart De Rooij Waalwijk

Chauffeurs schrikken van nieuw contract doorstart De Rooij Waalwijk

Chauffeurs schrikken van nieuw contract doorstart De Rooij Waalwijk
04-03-2014 19:01 | Transport | auteur Marcel van der Voort

WAALWIJK - De 60 chauffeurs van het failliete transportbedrijf De Rooij in Waalwijk waren niet blij toen ze het contract van de doorstarter onder ogen kregen. “Een contract met haken en ogen, maar als ze het niet tekenen dan brengen ze hun uitkering in gevaar”, legt bestuurder Luc Brug van FNV Bondgenoten dinsdag uit.

De tijdelijk contracten voor een werkweek van 40 uur zijn verstrekt door uitzendbureau T&S eveneens in Waalwijk. En bedoeld voor de medewerkers die mogen doorwerken via Riwo Logistics Group BV en Transportbedrijf J.van der Linden

Spelen spelletje

“Ze zijn een spelletje aan het spelen. Het contract is anders dan verwacht. En weiger je dan kort het UWV op de uitkering”, klaagt een chauffeur.

Brug: “Er stond opeens een concurrentiebeding in het contract. Dat is in tegenspraak met de eerdere overeenkomst tussen de curator en de doorstarter. Door het concurrentiebeding wordt het de chauffeur verboden om elders te gaan werken.”

“Ook bleek voor een groep mensen de aansluiting op het prepensioen onvoldoende”, vertelt hij verder.

Geschrokken

“De chauffeurs zijn vreselijk geschrokken en teleurgesteld. Wij hebben het met onze juristen besproken en na een bespreking met de curator volgde het advies om onder voorbehoud te tekenen. De curator zal dan kijken of het kan veranderen”, zegt Brug.

Contract veranderd

En dat is succesvol. Woordvoerder Herman van het uitzendbureau meldt: “Het concurrentiebeding hebben wij uit het contract gehaald. Op aanraden van de curator.”

“Wij hadden de contracten door een jurist laten opstellen en die heeft stevig ingezet. Met de mogelijkheid dat de mensen erop gaan schieten. En dat gebeurde. Iemand is naar de curator gestapt. En daarom hebben we het veranderd.”

”Het overgrote deel van de chauffeurs is tevreden met het aangeboden contract. 59 van de 60 hebben het ondertekend. Ze zijn voor een half jaar via ons gedetacheerd”, zegt hij tenslotte.­Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions