Clicky


Nog altijd tientallen chauffeurs Heisterkamp gedwongen thuis

Nog altijd tientallen chauffeurs Heisterkamp gedwongen thuis
04-03-2014 17:30 | Transport | auteur Marcel van der Voort

OLDENZAAL -  “Er zitten nog steeds tientallen chauffeurs van Heisterkamp Oldenzaal gedwongen thuis. En er zijn hiervoor vakantiedagen ingehouden”, aldus bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten dinsdagmiddag.

Dit hoorde hij afgelopen zaterdag tijdens een informatiebijeenkomst voor de bezorgde chauffeurs. “Er waren 50 werknemers. Met hen is afgesproken dat ik verder in gesprek ga met de kaderleden, dan zullen er zaken kenbaar worden gemaakt”, vervolgt hij. Op die manier willen de chauffeurs hun ongenoegen kwijt.

Acties?

Wat er aan directeur Henk Noordman wordt verteld is nog onduidelijk. “Er komen geen acties”, klinkt het. Tot nu toe heeft Noordman steeds een ontkennende of bagatelliserende houding. Maar ook tijdens het chauffeurstreffen afgelopen weekeinde is duidelijk geworden dat er wel degelijk chauffeurs thuis moeten blijven en dat ze vakantiedagen moeten inleveren. Bouma vertelde eerder dat het laatste niet mag.

Zorgen

“Ik bespeur zorgen onder de chauffeurs. Ze vragen zich af hoe het verder moet in de toekomst. Want tot nu toe werkten ze er prettig.”

Er zijn volgens Bouma signalen dat chauffeurs thuis zitten, omdat er te weinig werk is. Maar de werknemers spreken de leiding niet over de daadwerkelijke reden.

Bouma: “Ook ik ben nog steeds niet gebeld. En uitgenodigd voor een gesprek.”