Clicky


Xerox: Wij willen passende cao

Xerox: Wij willen passende cao
04-03-2014 17:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

VENRAY - "Xerox Venray wil een passende cao, die past bij de veranderende marktomstandigheden", dat laat het bedrijf dinsdagmiddag weten in een reactie op de vastgelopen cao-onderhandelingen.

Xerox Venray is met 807 mensen verantwoordelijk voor fabricage, logistiek en distributie van Xerox gebruiksartikelen, producten en onderdelen in EMEA, Rusland en India. "De omzet in printapparatuur daalt en de verwachting is dat deze trend zich doorzet in 2014 en de jaren daarna. Dit is in lijn met de marktontwikkelingen", zegt Xerox.

"Volgens onderzoeksbureau infoSource is de verkoop van tonerprinters, copiers en multifunctionals in de West-Europese markt tussen 2007 en 2013 met gemiddeld 3% per jaar gedaald. De afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden. Vandaag de dag komt 55% van de omzet van Xerox uit services (IT-outsourcing, BPO en documentbeheer) en de verwachting is dat dit zal groeien tot twee derde van de omzet in 2017. Om de continuïteit zeker te stellen dient Xerox Venray concurrerend en slagvaardig te blijven. De marktomstandigheden dwingen Xerox Venray tot een andere aanpak, waar een passende cao deel van uit maakt."

 Marc Rottink, directeur Xerox Venray: “Xerox Venray heeft vanaf oktober 2013 steeds goed samengewerkt met de vakbonden en een verhoogd aanbod gedaan, waarvan wij geloven dat het acceptabel is voor zowel onze mensen als ons bedrijf. Wij vragen FNV Bondgenoten dit aanbod te overwegen ten behoeve van onze mensen, zodat wij samen tot een goed eindresultaat kunnen komen en verder kunnen werken aan de toekomst van Xerox Venray.”

 Xerox benadrukt dat ondanks de acties de dienstverlening naar haar klanten niet in het geding is en doet er alles aan om dit te blijven garanderen.