Kopstuk BM Trans in cel voor drugstransport

Kopstuk BM Trans in cel voor drugstransport
04-03-2014 17:10 | Criminaliteit | auteur Marcel van der Voort

ODOORNERVEEN - Sebastiaan M. een prominent figuur in het failliete transportbedrijf BM Trans en de huidige directeur van RJ Logistics in Odoornerveen is recentelijk in Kopenhagen, Denemarken, opgepakt vanwege een drugstransport.

Hij zou 70 kilo softdrugs, te weten wiet, in zijn wagen hebben verborgen. Verschillende Nederlandse chauffeurs hebben het zien gebeuren.

Zijn zwangere vriendin die de eigenaresse was van BM Trans wist niet waar B. uithing en ging rondbellen. Zo is ze erachter gekomen dat haar vriend in een cel zit en wellicht zijn  proces moet afwachten.

Failliet

Het zit het stel niet mee. In januari van dit jaar heeft de rechtbank van Noord-Nederland BM Trans failliet verklaard. Ze waren niet meer in staat om hun chauffeurs te betalen.

Omdat er geen mogelijkheden waren om het achterstallige loon te vorderen heeft een advocaat in Assen het faillissement aangevraagd.

Met de aangestelde curator zijn geen afspraken gemaakt over een doorstart. Toch is M. verder gegaan en zag zijn RJ Logistics het levenslicht. Een succes is het niet, want M. liep al snel tegen de lamp met het drugstransport.

Gegevens misbruikt

Vlak na zijn arrestatie sprak de nieuwsredactie van Transport Online met twee mannen die actief zijn in de transportbranche. Ze stellen dat M. hun gegevens heeft misbruikt. Hun contactgegevens prijken op de website van RJ Logistics. “Wij hebben helemaal niets met hem en zijn bedrijf te maken. En hebben tevergeefs verzocht de gegevens van de site af te halen.”NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden