Clicky


TLN stoort zich aan actiedag 7 maart

TLN stoort zich aan actiedag 7 maart
04-03-2014 17:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ZOETERMEER - Aanstaande vrijdag 7 maart staan er door heel Nederland protestacties gepland. De acties worden georganiseerd via een speciale Facebook actiepagina. Doel van de acties is om aandacht te vragen voor algehele misstanden in de politiek en maatschappij. De protestdag bestaat onder meer uit langzaamaan acties op de Nederlandse wegen.

Transport en Logistiek Nederland (TLN) laat dinsdag weten dat zij op geen enkele wijze betrokken is bij deze protestdag en niet bekend is met de organisatie. "Ook is TLN niet bekend dat eventuele andere partijen uit de transportsector formeel betrokken zijn bij het organiseren van deze actiedag. De langzaamaanacties van deze dag maken onderdeel uit van een landelijk protest en voor zover TLN kan beoordelen, heeft deze dag geen direct verband met de situatie in de transportsector."

Actie voeren op de weg mag volgens TLN niet worden ingezet als onderdeel van een grotere landelijke protestdag: "Het verkeer wordt onnodig gehinderd en de mensen worden gestraft. Bovendien stoort TLN zich aan het feit dat de transportsector net als andere sectoren voor deze dag wordt gebruikt voor een conflict waar het geen partij in is. Dit zaait verwarring onder de weggebruikers, schaadt het imago en is niet het signaal dat over de rug van de chauffeurs en werkgevers in de sector mag worden afgegeven."

Het is de bedoeling vrijdag 7 maart om 15:00 uur zoveel mogelijk vrachtwagenchauffeurs hun vrachtwagens stil zetten en zo aandacht vragen voor, zoals de organisatie het noemt, 'een goedkoper leven'. De Facebookpagina 'Truckersactie' heeft op dit moment ruim 3300 sympathisanten. Of de actie vrijdag veel bijval zal krijgen is nog maar de vraag. Eerdere langzaamaan-acties in Nederland waren ook geen succes. Slechts een handjevol vrachtwagenchauffeurs kwamen toen opdagen.