Clicky


Bas Group bouwt nieuw logistiek centrum in Etten-Leur

Bas Group bouwt nieuw logistiek centrum in Etten-Leur
04-03-2014 16:45 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ETTEN-LEUR - De Bas Group start op 10 maart met de bouw van een nieuw logistiek centrum op bedrijventerrein Vosdonk Noord in Etten-Leur. De totale oppervlakte van het perceel is vier hectare. Tijdens de eerste fase zal 2,2 hectare in gebruik worden genomen. De Bas Group gaat alle activiteiten van Bas Transport, Hereijgers Transport en Bas Warehousing samenvoegen op deze nieuwe locatie. De huidige locatie in Etten-Leur houdt men aan voor reeds bestaande opslagklanten.

Het nieuwe logistieke centrum wordt volledig volgens de TAPA en PGS 15 richtlijnen gebouwd en voorzien van een supervlakke vloer met een smalle gangen systeem. Bas streeft te allen tijde naar duurzame oplossingen dus LED verlichting wordt toegepast en in 2016 wordt het dak van het magazijn van zonnepanelen voorzien. Ook zal men het nieuwe werken toe gaan passen, de lopende test is een succes gebleken. De Bas Group staat bekend in de markt als een innovatief en vooruitstrevend bedrijf.

De directie van de Bas Group is ervan overtuigd dat het herstel van de economie de komende jaren zal doorzetten en acht de tijd rijp voor deze stap. Sinds de reorganisatie in 2009 is de organisatie lean en aangepast aan de huidige marktsituatie. Tevens ziet de directie voldoende kansen om de komende jaren verder te groeien. De groei zal met name gerealiseerd worden door de toename van intermodaal transport, Benelux distributie, warehouse activiteiten en freight management. Een overname sluit men niet uit.

Het nieuwe logistiek centrum is ontworpen door MFD uit Amsterdam en wordt gebouwd door Valeres industrie bouw uit Best. In september 2014 wordt het pand in gebruik genomen.