Clicky

 
Transport Online - Luchtvracht hard gegroeid

Luchtvracht hard gegroeid

Luchtvracht hard gegroeid
04-03-2014 12:26 | Luchtvracht | auteur De Redactie

Het wereldwijde vrachtverkeer is in januari met 4,5 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee is groei flink hoger dan de 2,2 procent in december en de 1,4 procent over geheel vorig jaar. Dat heeft de internationale brancheorganisatie IATA dinsdag bekendgemaakt.

De groei was met bijna elf procent het sterkst in het Midden-Oosten. In Europa, goed voor bijna een kwart van de wereldwijde markt, profiteerden vrachtvervoerders van het herstel van de economie, met een groei van de vrachtkilometers met zes procent. In Noord-Amerika groeide het vrachtverkeer met slechts 0,7 procent. Dat kwam volgens IATA door de lagere productiviteit in de regio in januari.

In de regio Azië-Pacific, waar veertig procent van het totale vrachtverkeer in de wereld plaatsvindt, was er volgens de IATA sprake van een groei van 3,8 procent. Dat kwam door een grotere vraag uit het gebied naar goederen uit Europa en Noord-Amerika. Over heel vorig jaar was op deze grote markt nog sprake van een krimp van één procent. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions