Schippers toch niet naar Sotsji

Schippers toch niet naar Sotsji
04-03-2014 09:45 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) reist niet af naar de naar de Paralympische Spelen in Sotsji. Ook prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven blijven thuis. Dat heeft het kabinet dinsdagochtend besloten.

"Naar aanleiding van de situatie in Oekraïne heeft het kabinet de conclusie getrokken om onder de huidige omstandigheden geen regeringsafvaardiging te sturen naar de Paralympische Spelen in Sotsji", staat in een verklaring van het kabinet, dat dinsdagochtend de situatie in Oekraïne besprak. De sporters blijven zolang hun veiligheid is gegarandeerd.

De minister liet maandag nog weten 'vooralsnog' geen reden te zien om niet naar de Paralympische Spelen in Sotsji te gaan ondanks het militaire optreden van Rusland in buurland Oekraïne. Wel werden de 'internationale ontwikkelingen scherp in de gaten gehouden'. "Mocht de situatie verder uit de hand lopen, dan kan de minister besluiten haar plannen te wijzigen", zei Schippers' woordvoerder maandag.

De betrekkingen tussen Oekraïne en Rusland zijn op een dieptepunt beland sinds betogers in de Oekraïne de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj verdreven. Rusland stuurde vrijdag duizenden troepen naar de Krim, dat in de jaren vijftig aan Oekraïne werd geschonken door het Sovjet-leider Nikita Chroestjsjov. Er wonen nog veel etnische Russen, die meer ophebben met de machtige oosterbuur dan met het landsbestuur in Kiev. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden