Clicky


Autoverkoop trekt weer aan

Autoverkoop trekt weer aan
03-03-2014 13:21 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De verkoop van nieuwe personenauto's is in februari weer aangetrokken na een flinke daling in januari. Ruim 33 duizend nieuwe wagens reden vorige maand de wegen op, zo blijkt maandag uit cijfers van brancheverenigingen RAI, Bovag en RDC. Dat is een stijging van 5,4 procent in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar.

In de eerste maand van dit jaar zagen autoverkopers de klandizie nog teruglopen. De verkoop daalde die maand met ruim zeven procent naar ongeveer 44.500. Dat kwam mede doordat op 1 januari de fiscale stimuleringsmaatregelen voor ondernemers zijn versoberd en de bijtellingspercentages zijn aangescherpt. Om die reden kochten veel Nederlanders eind vorig jaar nog snel een auto.

In februari leken de gevolgen van die verhoging echter al weer uitgewerkt. Vooral de Suzuki Alto was populair met 2300 verkopen. Het Japanse model werd op de voet gevolgd door de Kia Picanto en de Hyundai i10. Het populairste merk was opnieuw Volkswagen, met hun veel verkochte modellen Golf en Up. (Novum)