Clicky


Actievoerders verven scheuren op hoofdkantoor NAM

Actievoerders verven scheuren op hoofdkantoor NAM
03-03-2014 11:21 | Binnenland | auteur De Redactie

ASSEN - Actievoerders hebben zondagnacht scheuren geverfd op het hoofdkantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij in Assen. De actiegroep GroenFront zegt zo actie te voeren voor forse vermindering van de gaswinning in Groningen. De NAM gaat aangifte doen bij de politie, zegt een woordvoerder.

De NAM wil de graffiti weghalen, zegt een woordvoerder. "Wij houden meer nette, witte muren. We vinden het prima als actiegroepen hun mening willen verkondigen, maar hou het dan wel bij een vreedzaam protest en ga geen vernielingen toebrengen aan andermans bezit."

Op de website van GroenFront wordt ook met geverfde scheuren gedreigd bij de hoofdkantoren van Shell en ExxonMobil, de aandeelhouders van de NAM. Ook gaswinningslocaties in het noorden zouden scheuren kunnen verwachten.

De actiegroep biedt op zijn website gekscherend aan alvast schade-experts naar de hoofdkantoren en gaswinningslocaties te sturen. GroenFront! is het niet eens met het besluit van de Nederlandse regering om de gaswinning door te zetten, aldus de actiegroep. (Novum)