Clicky


Fred Rutten nieuwe coach van Feyenoord

Fred Rutten nieuwe coach van Feyenoord
03-03-2014 11:19 | Sport | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Fred Rutten volgt Ronald Koeman op als trainer van Feyenoord. Dat heeft de Rotterdamse club maandag bekendgemaakt. De 51-jarige oefenmeester tekent voor één seizoen. Rutten zat sinds zijn vertrek bij Vitesse afgelopen zomer zonder club. Koeman maakte begin vorige maand bekend na dit seizoen te vertrekken.

Rutten was eerder coach bij FC Twente, Schalke 04, PSV en Vitesse. Als speler kwam de oud-verdediger zijn hele loopbaan voor Twente uit. Technisch directeur Martin van geel noemt Rutten 'een ervaren Nederlandse toptrainer'. "Fred Rutten is een ervaren oefenmeester die heeft aangetoond spelers beter te kunnen maken en teams vaak aantrekkelijk en goed te laten voetballen. De clubleiding was dan ook unaniem van mening dat hij de juiste man is."

Na een jaar thuis te hebben gezeten is de trainer van het jaar 2008 'buitengewoon blij' bij Feyenoord te kunnen werken. "Er is, na magere jaren, in Rotterdam echt weer wat neergezet", is Rutten vol lof. "Aan alles voel en merk je de breed levende ambitie om door te gaan op de succesvol ingeslagen weg. Daar wil en denk ik mijn steentje aan bij te kunnen dragen."

De komende tijd blijft Rutten in de luwte. Hij wil Koeman niet voor de voeten lopen, geeft hij aan. Eerder werden ook Louis van gaal en Co Adriaanse met Feyenoord in verband gebracht. Beiden zouden echter hebben bedankt. (Novum)