Clicky


Zoutzuur ter verdediging gebruikt bij overval

Zoutzuur ter verdediging gebruikt bij overval
01-03-2014 20:20 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - Bij een woningoverval in Den Haag hebben de bewoners zich zaterdag met een flesje zoutzuur verdedigd tegen de overvallers. Zowel een indringer als een bewoner raakten hierbij gewond. Dat meldt de politie.

De woning aan De Bullstraat werd rond 16.15 uur door drie mannen overvallen. De bewoners, een 53-jarige man en een 47-jarige vrouw, waren op dat moment thuis. Ze werden bedreigd met een vuurwapen.

Daarop volgde een vechtpartij tussen twee overvallers en de mannelijke bewoner. Hij verdedigde zich daarbij door een flesje met zoutzuur in de richting van de indringers te gooien. Daardoor raakten zowel de man zelf als een van de indringers licht gewond.

De overvallers knepen er vervolgens tussenuit met enkele bezittingen uit de woning. Twee van hen, een 27-jarige en 37-jarige man, konden later worden aangehouden. Ook de vermoedelijke vluchtauto is aangetroffen en in beslag genomen.

De politie is nog op zoek naar de derde indringer. Vermoedelijk is dat degene die in aanraking is gekomen met het zoutzuur. Het gaat om een negroïde man tussen de 25 en 30 jaar. De politie roept getuigen op zich te melden. (Novum)