Transport Online - Brink's naar rechter voor bewapenen geldlopers

Brink's naar rechter voor bewapenen geldlopers

Brink's naar rechter voor bewapenen geldlopers
01-03-2014 10:25 | Criminaliteit | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Waardetransporteur Brink's sleept de staat voor de rechter om zijn geldlopers te kunnen bewapenen. Na meerdere overvallen op geldtransporten en gelddepots deed het bedrijf in mei vorig jaar een oproep om bewapening toe te staan, maar het ministerie van Veiligheid en Justitie weigert ontheffing te verlenen omdat het vindt dat het geweldsmonopolie bij de staat moet liggen. Daarom zien de staat en Brinks elkaar dinsdag voor de rechter, schrijft het AD zaterdag.

Brink's wordt in de zaak bijgestaan door advocate Annet van Rooij, maar zij wil volgens de krant net als het bedrijf nog niet op de zaak ingaan.In Frankrijk en België zijn geldtransporteurs al bewapend. Dat zou voor criminelen een reden kunnen zijn om liever in Nederland toe te slaan.

Eerder was er al een soortgelijk tussen Nederlandse zeetransporteurs en de staat. De zeetransporteurs kampen met aanvallen van piraten en willen daarom bewapende beveiligers op hun schepen inzetten, maar de staat wil dat niet toestaan. Daarom werden uiteindelijk bewapende mariniers meegestuurd. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions