Clicky


Zes jaar geëist tegen gewelddadige Brabanders

Zes jaar geëist tegen gewelddadige Brabanders
28-02-2014 20:29 | Binnenland | auteur De Redactie

Twee mannen van 32 en 33 jaar uit Sint Willebrord gaan als het aan justitie ligt zes jaar de gevangenis in voor een reeks gewelddadige incidenten tussen 2011 en 2012. Ze worden onder meer verdacht van vrijheidsberoving, mishandelingen en openlijk geweld.

De officier van justitie stelde vrijdag voor de rechtbank dat de mannen 'alles met geweld leken te willen oplossen'. Een schuld van honderd euro, een woordenwisseling of een scheldwoord zouden de twee direct hebben beantwoord met geweldsuitspattingen.

De twee zouden onder meer betrokken zijn geweest bij een gijzeling in december 2012. Het slachtoffer zou zijn mishandeld en meegesleurd en zijn vervoerd in de achterbak van een auto. De man werd een dag later verward, onderkoeld en onder het bloed teruggevonden in België. Hij had onder meer een verbrijzelde bovenarm, een gebroken neus en gekneusde ribben.

Het Openbaar Ministerie noemde de reeks misdrijven 'strafbare feiten van een ernstig soort'. Een van de mannen is vorig jaar in een andere zaak al tot zeven jaar cel veroordeeld. De uitspraak volgt over twee weken.(Novum)