Clicky


74 van de 103 gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs overtreedt arbeidstijdenwet

74 van de 103 gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs overtreedt arbeidstijdenwet
28-02-2014 09:47 | Overtredingen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Politiemensen van het Team Verkeer van de politie Eenheid Rotterdam hebben deze week, van maandag t/m donderdag, op verschillende plaatsen in de regio beroepsgoederenverkeer gecontroleerd. Daarbij is voor € 72.900,-- aan boetes uitgeschreven.

In totaal werden 103 voertuigen gecontroleerd en de nadruk lag op de naleving van de arbeidstijdenwetgeving. Deze bleek achteraf 74 keer te zijn overtreden. Buiten de boetes die werden gegeven, mochten 15 chauffeurs niet meer verder rijden.

Vijf bestuurders reden met een magneet op de sensor van de tachograaf, om rust te laten registreren terwijl in werkelijkheid werd gereden. Ook werd door een zestal bestuurders gereden op een bestuurderskaart die niet op hun naam was gesteld. De misbruikte bestuurderskaarten werden in beslag genomen en teruggestuurd naar de afgevende instanties.

Er werd door drie chauffeurs niet direct inzage gegeven in alle tachograaf schijven. Zij hielden de schijven verborgen waardoor de werkelijke rust- en rijtijden niet konden worden vastgesteld. Aan deze chauffeurs werd een boete opgelegd.

Buiten de overtredingen van de arbeidstijdenwet werd er ook nog een chauffeur aangetroffen die reed met lading terwijl het bedrijf niet in het bezit was van een vervoersvergunning. Het transport werd stilgelegd. Een andere bestuurder reed met een voertuig dat bijna 10.000 kilo te zwaar beladen was.