Europol waarschuwt voor dieven in kisten

Europol waarschuwt voor dieven in kisten [+video]
27-02-2014 20:57 | Criminaliteit | auteur De Redactie

DEN HAAG - Criminelen hebben een nieuwe manier gevonden om vrachtwagens leeg te roven. Daarvoor waarschuwt politieorganisatie Europol donderdag. De criminelen verbergen zich in grote houten kisten en roven vervolgens van binnenuit vrachtwagens leeg. De methode lijkt sterk op het paard van Troje uit de Griekse mythologie.

De dieven kruipen in de distributiecentra in kisten met daarop de waarschuwing 'Fragile'. Die worden vervolgens in de vrachtwagens geladen. Eenmaal onderweg, komen de dieven uit de kisten en roven de waardevolle lading zoals sieraden, telefoontjes en elektronica.

Handlangers volgen alles vanaf een afstand en simuleren vervolgens een ongeval om de vrachtwagen tot stilstand te krijgen. Vervolgens vluchten de dieven via gaten die zij in het dak van het voertuig maken.

Diefstallen gepleegd tijdens een 'nep-ongeval' zijn al langer bij Europol bekend echter deze 'Trojaanse' variant is nieuw voor Europol.

Europol kreeg de afgelopen tijd al verschillende meldingen van Spaanse autoriteiten.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden