Clicky

 
Transport Online - Vakbond De Unie zegt ledenvergadering beroepsgoederenvervoer af

Vakbond De Unie zegt ledenvergadering beroepsgoederenvervoer af

Vakbond De Unie zegt ledenvergadering beroepsgoederenvervoer af
27-02-2014 16:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

CULEMBORG - Vakbond De Unie heeft de ledenvergadering die gepland stond voor aanstaande zaterdag 1 maart afgeblazen. Reden voor het cancelen van de ledenvergadering is het feit dat de bond "maar een paar aanmeldingen heeft ontvangen."

"Dit betekent dat we niet over kunnen gaan tot acties, c.q. ons aan kunnen sluiten bij mogelijke acties van de collega vakbonden in het kader van de cao onderhandelingen 2014."

Wel heeft de bond TLN middels een brief dringen verzocht om het overleg te hervatten. De Unie wil de discussie met TLN aangaan op basis van de voorstellenbrief en komen tot een nieuwe cao 2014 voor het beroepsgoerenvervoer.

Op 15 maart organiseren de andere vakbonden eveneens ledenbijeenkomsten. Op de bijeenkomsten zal 'uitgebreid worden gesproken' over de situatie van de chauffeurs, aldus Groen. De chauffeurs willen een loonsverhoging van drie procent, maar TLN ziet daar niets in. Twee weken geleden legde TLN de cao-gesprekken stil omdat enkele chauffeurs eerdere gesprekken hadden verstoord.

Een lage vergoeding voor hun werk is niet het enige pijnpunt voor de chauffeurs. "Er is ook een hoop woede over de verdringing", zegt Groen, doelend op de toename van buitenlandse chauffeurs die voor minder geld hetzelfde werk willen doen als de Nederlandse chauffeurs.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden