Clicky


Failliet De Rooij Waalwijk Transport overgenomen

Failliet De Rooij Waalwijk Transport overgenomen
27-02-2014 16:10 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

WAALWIJK - Per direct zijn de transport en distributie activiteiten van het onlangs failliet verklaarde De Rooij Waalwijk Transport B.V. overgenomen door een combinatie van Waalwijkse vervoerders. 

Riwo Logistics Group BV en Transportbedrijf J.van der Linden B.V. / Furniture Logistics Waalwijk B.V. hebben, geadviseerd door Inter Actus BV uit Waalwijk en in nauwe samenspraak met betrokkenen, de transport en distributiediensten van De Rooij Waalwijk Transport, per specialisme onderverdeeld bij bovengenoemde transportbedrijven. Hiermee is continuïteit van de dienstverlening  gewaarborgd voor de klanten van De Rooij.

Tevens is een groot deel van het personeel van De Rooij een arbeidsplaats aangeboden, waardoor de werkgelegenheid in de regio Waalwijk gecontinueerd zal blijven voor deze medewerkers en de kennis van klanten en producten aanwezig blijft.

Het dienstenpakket algemene distributie van De Rooij zal worden voortgezet onder verantwoordelijkheid van Riwo Logistics Group B.V., welke deze diensten zal integreren in Riwo Transport B.V., reeds jarenlang specialist in Benelux Distributie.

De meubeldistributie zal worden voortgezet door Furniture Logistics Waalwijk B.V., zusterbedrijf van Transportbedrijf J.van der Linden B.V. en specialist in het distribueren van meubels binnen de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Voor de distributie van bouwmaterialen en leveringen met meeneemheftrucks (de zogenaamde Kooi-aap) is door Riwo en Van der Linden, in gezamenlijkheid,  een nieuwe entiteit opgericht welke verder zal gaan onder de naam De Rooij XL B.V.

De logistieke activiteiten van De Rooij Waalwijk Logistiek zullen, onder verantwoording van de directeur Marcel de Rooij, in de huidige vorm worden voortgezet, waarbij de transportdiensten van voornoemde bedrijven als verlengstuk zullen worden ingezet.