Clicky

 
Transport Online - Grimmige sfeer bij ontmanteling failliete Privé-drukker Biegelaar

Grimmige sfeer bij ontmanteling failliete Privé-drukker Biegelaar

Grimmige sfeer bij ontmanteling failliete Privé-drukker Biegelaar
27-02-2014 15:46 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

MAARSSEN - De sfeer is grimmig tijdens de ontmanteling van de failliete Maarssense drukkerij Biegelaar. 115 hardwerkende mensen zijn hun baan kwijt en een aantal van hen worden verplicht om de persen schoon te maken.

Nog niet zo lang geleden werd bij dit bedrijf gossipblad Privé nog gedrukt. Bekend van de roddels en achterklap. Helaas is die sfeer momenteel ook te herkennen op de werkvloer. Directieleden lopen te grinniken, terwijl de werknemers verdrietig hun werk doen.

Niet eens geld

"Ze werken met de wetenschap dat ze geen salaris krijgen. Zitten al twee maanden zonder inkomen. Ze hebben niet eens geld om naar het werk te kunnen", beschrijft Peter Reniers van FNV Kiem, de sfeer.

"Maar ze zitten in de opzegtermijn van hun arbeidsovereenkomst en dienen zich aan de opdracht van curator mr. Robbert Karskens te houden", voegt hij eraan toe.

"Helaas heb ik de curator zelf nog niet gesproken. Wel heb ik donderdagochtend een telefoongesprek met zijn medewerker gehad. En gevraagd of ze er op willen letten dat het niet spaak gaat lopen. Want de curator heeft het er nu voor het zeggen en niet de directie. Anders vrees ik escalatie."

Loonoffer

"Vakbondsleden hebben ons anderhalve maand geleden al gemeld dat er intimidatie plaatsvindt. Nadat er een loonoffer is gevraagd."

"Tachtig procent ging akkoord, de overige twintig procent niet. Van de laatste groep moesten de medewerkers stuk voor stuk bij de directie komen. Met de boodschap: ‘teken of neem afscheid’. Het loonoffer is uiteindelijk niet doorgegaan."

"Inmiddels was er wel schade veroorzaakt tussen de relatie werkgever en werknemer. Ik snap dat de directie er alles aan heeft gedaan om de onderneming te redden. Maar zo’n loonoffer blijft een verzoek, ze mogen niemand verplichten."

"Het was een verzoek zonder plan en garantiestelling. Dus het risico kwam op de schouders van de werknemers. Dat kan niet."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions