Italianen pakken vrachtwagen en 4100 euro af van Zeeuwse chauffeur

Italianen pakken vrachtwagen en 4100 euro af van Zeeuwse chauffeur
27-02-2014 14:59 | Transport | auteur Marcel van der Voort

SINT ANNALAND - De Zeeuwse chauffeur J.B. werkzaam bij transportbedrijf Geuze in Sint Annaland heeft deze week een bizar avontuur beleefd in Italië. Hij moest na een controle zijn vrachtwagen inleveren en een boete van 4100 euro afrekenen.

Halsoverkop moest er iets voor de chauffeur geregeld worden. Zijn werkgever heeft hem met een vliegtuig terug laten komen.

Inmiddels is de man weer in het Zeeuwse. Hij rijdt net het bedrijfsterrein op  als de nieuwsredactie van Transport Online met hem aan de praat raakt. Na het lossen bevestigt hij de problemen in Italië.

“Maar mijn schijf en wagen waren in orde”, benadrukt hij. Daarop volgt een kort gesprek met zijn bazin waaruit de Italiaanse toestanden eveneens blijken.

De chauffeur is tijdens zijn rit staande gehouden en volgens de Italiaanse justitie zijn er technische gebreken aan de vrachtwagen en teveel uren. En de vergunning staat op een andere BV dan de werkvergunning.

Huurovereenkomst

Woordvoerder Jaap de Jong legt uit: "Het kenteken staat op naam van Geuze Beheer BV en de transportvergunning staat op naam van Geuze Transport BV. Beiden op eenzelfde adres. Maar de Italianen stellen dat er volgens Europese wetgeving een huurovereenkomst moet zijn."

"Wij zijn er nog niet achter waarom ze de vrachtwagen vasthouden op een afgesloten terrein. Temeer omdat de boete is betaald."

"De officier van justitie zal binnen 5 dagen een beslissing nemen. Wij rijden regelmatig in Italie en het is de eerste keer dat dit gebeurt."

Cel

Het is niet de eerste keer dat zich zoiets voordoet. Ook in Italië zijn vaker chauffeurs gecontroleerd en beboet. Ze riskeren zelfs dat ze tijdelijk in een cel worden vastgezet.

Het Zeeuwse transportbedrijf was zo behulpzaam om hun werknemer terug te laten vliegen. In het verleden is het ook voorgekomen dat een transportbedrijf na zo’n boete en in beslagname van een wagen opeens geen gehoor meer gaf.

De chauffeurs zaten dan berooid in een vreemd land. Het is ook voorgekomen dat een chauffeur zijn persoonlijke eigendommen niet in een cabine wilde achterlaten en bij zijn vrachtwagen in de buurt bleef totdat een oplossing zich aandiende.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden