Vrees voor banenverlies Scania na overname VW

Vrees voor banenverlies Scania na overname VW
27-02-2014 13:24 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - In Zweden heerst ongerustheid over de plannen van Volkswagen met vrachtwagenfabriek Scania. Het Duitse autobedrijf wil Scania volledig inlijven, maar of de negenduizend werknemers hun baan kunnen behouden, is nog ongewis. Dat schrijft persbureau Bloomberg donderdag.

De burgemeester van het Zweedse stadje Södertälje, waar vrachtwagenfabriek Scania is gevestigd, is zeer bezorgd. Een op de tien inwoners van Södertälje werkt bij de fabriek. Met ruim negenduizend werknemers is Scania de grootste werkgever in het stadje even ten zuiden van Stockholm.

Burgemeester Boel Godner voerde sinds de bekendmaking van Volkswagen intensieve gesprekken met de fabrieksleiding van Scania. "Alles wat met de overname te maken heeft is zorgwekkend tot we weten waar de veranderingen precies toe gaan leiden", zegt Godner.

Of de koop doorgaat, is nog niet zeker. Aandeelhouders van Scania vinden het bod van Volkswagen van 200 kroon (22,38 euro) per aandeel te laag. Ook het Zweedse pensioenfonds AP4 is tegen. Volkswagen heeft al een belang van bijna 46 procent in de vrachtwagenbouwer.

Volvo, een ander merk dat voor duizenden banen zorgt in de Zweedse auto-industrie, maakte onlangs bekend 4400 werknemers op straat te zetten. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden