Transport Online - Vrachtwagen rijdt VVV Groesbeek binnen [+foto]

Vrachtwagen rijdt VVV Groesbeek binnen

Vrachtwagen rijdt VVV Groesbeek binnen [+foto]
27-02-2014 11:26 | Ongevallen | auteur De Redactie

GROESBEEK - In Groesbeek is donderdagmorgen een grote ravage ontstaan nadat een onbemande vrachtwagencombinatie tegen diverse auto’s botste en in het VVV-kantoor, gevestigd in het gemeentehuis, tot stilstand kwam. Bij het ongeluk raakten in totaal acht mensen gewond. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Tien auto’s raakten beschadigd, meldt de politie.

De vrachtwagenchauffeur reed over de Pannenstraat en stopte rond 10.40 uur voor een rood verkeerslicht op het kruispunt met de Kloosterstraat. In verband met een mogelijk technisch mankement waardoor het de chauffeur niet lukte om weg te rijden bij de verkeerslichten, stapte hij uit de cabine om te proberen het probleem te verhelpen. Vervolgens is de combinatie gaan rollen richting het gemeentehuis.

De vrachtwagencombinatie botste tegen meerdere auto’s. In totaal zijn acht personen, allen inzittenden van deze auto’s, gewond geraakt. Bij één van de gewonden was sprake van ernstig (hoofd)letsel. Deze man is behandeld door een medisch team wat per traumahelikopter ter plaatse gekomen was en is vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis vervoer. In totaal zijn drie gewonden naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto met dank aan Peter Vruggink

Er zijn geen voetgangers gewond geraakt en ook in het gemeentehuis vielen geen gewonden. De chauffeur van de vrachtwagen, een 37-jarige man uit Kessel (L), is meegenomen naar het politiebureau, waar hij is opgevangen en verhoord.

Veel medewerkers van het gemeentehuis zijn wel even van hun plek geweest, maar konden even later weer terugkeren. Ontruiming van het gebouw was niet nodig.

De Verkeersongevallendienst van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Voor een video van het ongeval ongeval klikt u hier.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions