Clicky


Chauffeursbijeenkomst vanwege problemen Heisterkamp

Chauffeursbijeenkomst vanwege problemen Heisterkamp
27-02-2014 11:07 | Transport | auteur Marcel van der Voort

OLDENZAAL - "Voor de chauffeurs van transportbedrijf Heisterkamp in Oldenzaal houden wij zaterdag 1 maart een bijeenkomst", zegt bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten. Dan komen de huidige problemen bij de onderneming aan bod.

Het treffen is bij chauffeursrestaurant Frans op den Bult, aan de Hengelosestraat 6 in Deurningen. En start om 10:00 uur.

"Het is een vergadering naar aanleiding van het feit dat er chauffeurs dagen thuis hebben gezeten. Volgens mijn informatie gebeurt dat nog steeds."

"Ook moesten ze snipperdagen opnemen", voegt de vakbondsman er even later aan toe. Het gaat om de vrachtwagenchauffeurs van de Nederlandse tak van Heisterkamp.

"Er zou minder werk zijn en dat is het risico van de werkgever. Die mag er niet het risico van de werknemer van maken", liet Bouma eerder weten.

En nu meldt hij: "Wij willen graag met de chauffeurs over de situatie praten."

Basisloon

“De basislonen van de chauffeurs zijn al niet hoog en ze moeten op hun koopkracht inboeten. Want sommige chauffeurs hebben hoge lasten, zoals een hypotheek. Wij zijn er fel op tegen dat het op deze manier gebeurt", aldus Bouma.

De kwestie speelt al een tijd en tot nu toe worden de vakbonden door Heisterkamp buitenspel gehouden. Bouma: "Er is nog steeds geen contact gezocht door de directie."

Ook heeft de directie niet gereageerd op een eerder verzoek om tekst en uitleg te geven aan de nieuwsredactie van Transport Online.