Clicky


Twee jaar cel voor opblazen tankstation

Twee jaar cel voor opblazen tankstation
26-02-2014 14:14 | Binnenland | auteur De Redactie

UTRECHT - Voor het veroorzaken van een grote explosie bij een tankstation langs de A12 moet een 45-jarige Rotterdammer twee jaar de cel in. De man is volgens de rechtbank in Utrecht ook schuldig aan poging tot doodslag op omstanders.

De man mag ook vijf jaar niet meer rijden. Met de celstraf en het afpakken van het rijbewijs nam de rechtbank de eis die justitie twee weken geleden neerlegde een op een over.

De man reed in december 2011 expres tegen twee bestelauto's en het pompeiland van tankstation De Forten bij Bunnik aan. Daardoor ontstond een enorme vuurbal waarbij twee personen ernstige brandwonden opliepen.

De man was volgens de rechtbank gestrest en gehaast en reed daarom met grote snelheid over het terrein van het tankstation. Ondanks de risico's die dat met zich meebrengt bukte hij naar voren om zijn op de grond gevallen navigatiesysteem op te pakken. Toen hij opkeek kon hij een aanrijding niet meer voorkomen.

De man heeft volgens de rechtbank willens en wetens het risico genomen een levensgevaarlijke ontploffing te veroorzaken. Daarom zou sprake zijn van een opzettelijk veroorzaakte ontploffing. Justitie en rechtbank hielden er bij de opgelegde straf rekening mee dat de Rotterdammer verminderd toerekeningsvatbaar is verklaard. (Novum)