Clicky

 Verkoop bedrijfsauto's verder gestegen

Verkoop bedrijfsauto's verder gestegen
26-02-2014 10:06 | Overig | auteur De Redactie

De verkoop van bedrijfswagens in de Europese Unie is vorige maand met 4,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De afzet van nieuwe bestelbusjes, autobussen en vrachtwagens steeg daarmee voor de vijfde maand op rij. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Europese autoverkooporganisatie ACEA.

In totaal rolden in januari 132,5 duizend nieuwe bedrijfsauto's de Europese wegen op. Vooral in Spanje nam de verkoop van bedrijfsauto's in de eerste maand van het nieuwe jaar sterk toe, met een stijging van bijna 45 procent. In Italië groeide de verkoop met ruim twaalf procent. Ook in Groot-Brittannië en Duitsland werden meer bedrijfsauto's verkocht dan vorig jaar. Van alle grote markten daalde alleen in Frankrijk de afzet.

Vooral kleine bestelbusjes worden nog vaak aangeschaft als bedrijfsauto. De verkoop van busjes voor commerciële doeleinden steeg vorige maand met 5,3 procent naar bijna 110 duizend stuks. De verkoop van vrachtwagens steeg nog sterker, met bijna tien procent naar zeventienduizend. Autobussen werden daarentegen bijna negen procent minder verkocht dan in januari 2013. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions