Clicky


TDL Group wint de Truck ICT Award 2014

TDL Group wint de Truck ICT Award 2014
25-02-2014 14:54 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

De TDL Group heeft de Truck ICT Award 2014 gewonnen. De jury heeft de TDL Group verkozen als winnaar omwille van de sterke groei van ICT binnen de groep, verbeterde efficiëntie op alle niveau's - transparante communicatie met de klanten en de geslaagde integratie van alle onderdelen van een grote groep

Het beheer van de informatie- en communicatietechnologieën is nauw verbonden met de inspanningen inzake professionalisering van de transportsector. Het speelt in op de vraag van de opdrachtgevers naar almaar snellere reacties en een betere opspoorbaarheid.

TDL Group is de laatste jaren sterk gegroeid door overnames. Om al die verschillende bedrijven en activiteiten te stroomlijnen is een sterke ICT noodzakelijk. De investeringen in ICT hadden dan ook vooral tot doel de integratie van de bedrijfsprocessen over de verschillende afdelingen en een verdere integratie van de communicatie met de klanten. Zo kwam de groep van losstaande systemen voor Warehouse Management, Transport Management, boekhouding, kantoorbeheer en garage tot een volledig geïntegreerd ERP-systeem (NaviTrans). De voordelen hiervan zijn; een onmiddellijke beschikbaarheid van cijfers, administratieve vereenvoudiging, hogere efficiëntie en transparante communicatie met de klanten.

In 2013 installeerde TDL Group in z'n 350 trekkers boordcomputers (Trimble), en tevens zijn alle koelopleggers uitgerust met een Track & Trace systeem van Thermo King & Carrier. Daarnaast werd er geïnvesteerd in Qlikview, wat een consequente financiële rapportering, nacalculatie en opvolging van KPI's mogelijk maakt.