Clicky


Huisman van de Scheur Logistics Apeldoorn failliet [Update]

Huisman van de Scheur Logistics Apeldoorn failliet [Update+foto's]
24-02-2014 18:49 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

VEENDAM/APELDOORN - [Update di 15:22 uur] Op maandag 24 februari is voor de rechtbank van Noord-Nederland Huisman Transport failliet verklaard.

“Ik wil verder er niets over zeggen. Later deze week komen we met informatie”, meldt medewerkster Gina Maring van Huisman Transport maandagavond tegenover de redactie van Transport Online.

De reden van de ondergang van het transportbedrijf uit Veendam wil ze dus niet kwijt. Evenmin maakt ze wereldkundig of er een doorstart is te verwachten.

Ook de curator van het failliette bedrijf is dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens recente opgave van de Kamer van Koophandel werken er bij de failliette onderneming 153 personen. Veel van hen zijn chauffeur.

Overigens laten foto's van vandaag, dinsdag 25 februari, nog duidelijk bedrijvigheid bij het bedrijf zien en een bezoeker meldt de redactie dat er bij het bedrijf duidelijk doorgewerkt wordt.

Vestigingen

Het bedrijf is ook bekend als de HSL Groep en komt voort uit Huisman Transport die in 1922 is gestart. In de zeventiger jaren van de vorige eeuw wordt er begonnen met ongeregeld vervoer. Enige tijd later volgt er een verhuizing naar Veendam. Daar volgt in 1991 nieuwbouw.

Zo’n 5 jaar later heeft de transportonderneming een landelijk dekkend 24-uurs distributie netwerk. Het duurt niet lang of er komen meer vestigingen. Zo start er een vestiging in 2001 in Zwolle. In 2004 ziet D-tracks internationale expeditie het levenslicht.

Het volgende jaar verrijst er een nieuwe vestiging in Alkmaar. En dankzij de overname van Henk van de Scheur komt er de HSL Groep. En in 2011 neemt HSL Groep samen met GVT Logistics, Greuter in Alkmaar over.

Vacatures

Ondanks de problemen worden chauffeurs via de website onder het kopje ‘vacatures’ nog steeds opgeroepen om te solliciteren.

Er is dinsdag gewoon bedrijvigheid bij Huisman in Veendam

Meer onderdelen

HSL Groep is de overkoepelende naam van een groep van gespecialiseerde bedrijven. Inmiddels is duidelijk dat de overige bedrijven binnen de HSL groep niet failliet zijn verklaard.

De onderneming bestaat uit HSL Transport voor distributie in de Benelux; HSL Warehousing, opslag en handling van goederen met een capaciteit van 50.000 vierkante meter; HSL Internationaal voor de buitenlandse transporten; en HSL Dedicated.

"Ik wil met klem benadrukken dat HSL International niet failliet is verklaard", laat Henk Pluimers, directeur van HSL International, dinsdagmiddag aan Transport Online weten.

©Foto's: Leonard Looijenga