Clicky


Polare officieel failliet verklaard

Polare officieel failliet verklaard
24-02-2014 16:06 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Boekwinkelketen Polare is maandag officieel failliet verklaard. De keten had eerder al uitstel van betaling aangevraagd, maar op verzoek van de tijdelijke bewindvoerder is dat omgezet in een faillissement. De twintig winkels blijven echter voorlopig open, zo maakte curator Kees van de Meent maandag bekend.

Het faillissement is vooral van technische aard, aldus Van de Meent. Uitkeringsinstantie UWV wil eventueel achterstalling loon pas betalen wanneer een bedrijf failliet is. Nu Polare officieel bankroet is krijgen de werknemers bovendien nog maximaal zes weken hun loon doorbetaald van het UWV.

Het open laten van de winkels van de noodlijdende boekenketen moet het gemakkelijker maken om een van de panden of een groepje vestigingen te kunnen verkopen, zo meldt de curator. De voorraad boeken die nog in de winkel ligt, wordt de komende tijd met korting verkocht.

Polare sloot begin februari alle Nederlandse winkels om ruimte te geven voor een 'strategische heroriëntatie'. De keten kreeg geen boeken meer van het Centraal Boekhuis, omdat de boekenleverancier er geen vertrouwen meer in had dat de boekhandel zijn schulden ging voldoen. Polare ontstond vorig jaar door het samenvoegen van Selexyz en De Slegte. (Novum)