Clicky


FNV Havens: Goed cao-resultaat bereikt met Maja Stuwadoors

FNV Havens: Goed cao-resultaat bereikt met Maja Stuwadoors
24-02-2014 10:37 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM/ROTTERDAM - De werknemers van Maja Stuwadoors gaan er dit jaar bijna drie procent in salaris op vooruit. FNV Bondgenoten heeft een cao-akkoord bereikt met de directie van het stuwadoorsbedrijf, werkzaam in de Amsterdamse en Rotterdamse haven.

De nieuwe cao loopt van 1 januari 2014 tot 1 januari 2015 en geldt voor 18 werknemers.

De salarissen worden met ingang van 1 maart met een half procent verhoogd en met ingang van 1 september nog eens met een procent. De automatische prijs compensatie (APC) wordt voortgezet. Daarnaast ontvangen de werknemers in november een eenmalige uitkering van 500 euro als Maja over de periode januari- oktober 2014 geen verlies heeft gemaakt. Maja zal hiervoor een accountsverklaring overleggen.

Ruud Wennekes: “Als je alles bij elkaar optelt, betekent dit dat de werknemers er bijna drie procent op vooruit gaan. Daarnaast hebben we goede pensioenafspraken gemaakt vooruitlopend op de nieuwe pensioenwetgeving. Als in de toekomst door nieuwe wetgeving de pensioenpremie wordt verlaagd, dan blijft de werkgever dezelfde premie betalen als nu. Daardoor blijft die premie beschikbaar voor het in standhouden of verbeteren van de pensioenen van de werknemers.”