Clicky


Twee doden bij frontale botsing op N359 bij Lemmer

Twee doden bij frontale botsing op N359 bij Lemmer
23-02-2014 20:55 | Ongevallen | auteur De Redactie

LEMMER - Bij een verkeersongeval op de Plattedijk (N359) bij Lemmer zijn zondagmiddag een 19-jarige vrouw uit Lemmer en een 69-jarige man uit de gemeente De Friese Meren om het leven gekomen. Beide slachtoffers bestuurden een auto en zij kwamen door nog onbekende reden frontaal met elkaar in botsing, meldt de politie.

Eén van de auto’s kwam door de klap van de aanrijding op de kop in de nabijgelegen sloot terecht. Omstanders en getuigen verleenden kordate hulp aan de slachtoffers. De hulp aan de man en de vrouw mocht helaas niet meer baten. Beide slachtoffers lieten het leven op de plek van de aanrijding. Zowel een jongeman, die naast de 19-jarige vrouw in de auto zat, als de echtgenote van de man raakte door de klap van de aanrijding gewond. Zij werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Voor de behandeling van de ernstige aanrijding werden alle hulpdiensten (brandweer, ambulancedienst, Rijkswaterstaat en politie) met meerdere eenheden ingezet. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft een analyse gemaakt van het ongeval.