Clicky


Provincie: Zeeuwse aardgasbussen veilig

Provincie: Zeeuwse aardgasbussen veilig
23-02-2014 11:15 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

MIDDELBURG - Volgens de provincie zijn de aardgasbussen die er rijden veilig. En moet er geen onderzoek naar de betrouwbaarheid komen.

In Zeeland rijden de bussen van Connexxion en Veolia. Deze vervoerders kennen volgens de provincie de risico's en nemen maatrrgelegen om zo veilig mogelijk te rijden.

Dus heeft Gedeputeerde Staten (GS)  van Zeeland verkeersminister Melanie Schultz van Haegen een brief geschreven om haar te overtuigen van de veiligheid van de Zeeuwse aardgasbussen.

Na een brand in een Veolia aardgasbus in Wassenaar is de Onderzoeksraad voor de Veiligheid afgelopen jaar met het advies gekomen om alle risico's in kaart te brengen. GS stelt de dat vervoersbedrijven het advies hebben opgevolgd en een en ander op een rijtje hebben gezet.

Door het Zeeuwse rijden vandaag de dag 45 aardgasbussen.

In Wassenaar traden overigens  tijdens de brand de veiligheidsventielen in werking om een explosie te voorkomen. Het gas wat vrijkwam via de ventielen zorgde voor horizontale steekvlammen.

Veolia reageerde op het werk van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. En liet onder andere weten: "Het personeel is inmiddels uitvoerig geïnstrueerd hoe te handelen bij brand (deze instructie is opgesteld in samenwerking met de Brandweer Regio Haaglanden); bovendien vinden er regelmatig oefeningen van de brandweer plaats op onze locaties...."