Clicky


Storing bij Whatsapp én alternatief Telegram

Storing bij Whatsapp én alternatief Telegram
22-02-2014 23:38 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Whatsapp kampt zaterdagavond met een storing. Het bedrijf achter de populaire berichtendienst laat weten serverproblemen te hebben. Uit berichten op onder meer Twitter valt op te maken dat gebruikers uit landen over de hele wereld niet kunnen whatsappen.

De afgelopen dagen hebben veel mensen alternatieven voor Whatsapp uitgeprobeerd, sinds het nieuws van de overname door Facebook. In Nederland en andere landen is de berichtendienst Telegram veel gedownload voor smartphones. Volgens Telegram zijn er inmiddels achthonderdduizend Nederlandse gebruikers.

Ook Telegram kampt zaterdagavond met problemen. Gebruikers geven aan geen berichten te kunnen versturen of ontvangen en het registreren van nieuwe gebruikers lukt ook niet goed. De fabrikant van de app laat weten er momenteel honderd nieuwe gebruikers per seconde bij te krijgen en verbindingsproblemen in Europa te hebben door de 'lawine' aan nieuwe gebruikers. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

Whatsapp wordt wereldwijd door 450 miljoen mensen gebruikt als alternatief voor sms'en en om foto's en video's mee te versturen. Over de oorzaak van de storing bij Whatsapp wordt op sociale media hevig gespeculeerd. Een DDoS-aanval door hackers wordt genoemd en wordt ook gekoppeld aan problemen bij Telegram en downloadsite The Pirate Bay. Een andere optie zou zijn dat ook Whatsapp veel nieuwe gebruikers erbij krijgt na alle media-aandacht over de overname en de druk niet aan te kunnen. (Novum)