Clicky


'Gepikeerde Bergsma meldt zich af voor finale'

'Gepikeerde Bergsma meldt zich af voor finale'
22-02-2014 10:36 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Jorrit Bergsma is niet langer reserve bij de Nederlandse achtervolgingsploeg. De Friese schaatser heeft zich afgemeld omdat hij zich niet serieus genomen voelt, zei hij zaterdag tegen de NOS. "Ik heb een beetje het gevoel dat ik genaaid word hier."

Bondscoach Arie Koops heeft een probleem als een van de andere drie ploegleden, Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen, voorafgaand aan de finale van zaterdag geblesseerd raakt.

Bergsma is teleurgesteld dat dat hij vrijdag niet in de kwartfinale of halve finale mocht rijden. "Ik heb niet het gevoel dat ik deel uitmaak van de ploeg", zei de Fries. "Ik heb het gevoel dat ik gebruikt word voor noodgevallen."

Omdat Bergsma hoogstwaarschijnlijk ook niet in actie zou komen in de finale zou hij geen eremetaal krijgen. "Als er straks een medaille gewonnen wordt, ben ik degene die met lege handen staat."

De eindstrijd tegen Zuid-Korea begint zaterdag om 14.51 uur. "Ze gaan het echt wel redden", zei Bergsma over zijn voormalige ploeggenoten. Nederland kan in Sotsji voor het eerst de olympische ploegenachtervolging winnen. (Novum)