Clicky


Brabanders vast voor uitbuiten Hongaren

Brabanders vast voor uitbuiten Hongaren
21-02-2014 20:23 | Binnenland | auteur De Redactie

Twee Brabantse mannen van 36 en 44 jaar oud zitten vast voor het uitbuiten van twee Hongaren in 2011. De twee slachtoffers moesten allerlei werkzaamheden verrichten maar kregen daarvoor niet betaald. Ook leefden ze onder 'erbarmelijke omstandigheden', stelt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De Hongaren van 44 en 51 jaar werden naar Nederland gehaald onder voorwaarden dat het leven hier beter zou zijn. Het jongste slachtoffer moest onder meer houthakken, caravans verbouwen en in de vleesindustrie werken. De andere verrichtte hand- en spandiensten op een camping en moest een hennepplantage aanleggen.

Het salaris van de twee werd aan de Brabanders uitbetaald maar de Hongaren kregen er niets van te zien. De slachtoffers zouden op een doek op de keukenvloer slapen en in een doorweekte caravan. Ook moest een van hen zich buiten wassen. Vermoedelijk werden beide mannen bedreigd en geslagen. De oudste man verklaarde dat hij bovendien gedwongen werd om papier te eten.

De verdachten werden woensdag aangehouden. Vrijdag is hun voorarrest door de rechter-commissaris in Breda met veertien dagen verlengd. (Novum)