Clicky

 Wi-Fi hotspots voor de binnenvaart in Amsterdamse Houthavens

Wi-Fi hotspots voor de binnenvaart in Amsterdamse Houthavens
21-02-2014 16:53 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De binnenvaart heeft vanaf vandaag makkelijker en sneller toegang tot breedband-internet via Wi-Fi hotspots op de binnenvaartligplaatsen in de Houthaven en de Oude Houthaven. 

 De binnenvaart kan via de WiFi hotspots informatie uitwisselen en diensten aanvragen van het havenbedrijf Amsterdam N.V. en partners, zoals het vinden en reserveren van ligplaatsen via de website. Door deze dienst  is het ook mogelijk om grote bestanden als bijvoorbeeld digitale vaarkaarten  te downloaden. Er is gekozen om de Wi-Fi hotspots in de Houthavens aan te bieden omdat in deze havens circa 36 ligplaatsen voor de binnenvaart aanwezig zijn. Naast de haven van Amsterdam doen inmiddels negen havens mee met dit project, waaronder de havens van Rotterdam (Maashaven) en Zwijndrecht.

Abonnement geeft toegang tot alle deelnemende havens

De aanleg van de WiFi hotspots is onderdeel van Binnenvaartnet, een initiatief van de Stichting Binnenvaart Netwerk Diensten. Deze stichting is in september 2013 opgericht en heeft als doel het bieden en beheren van laagdrempelige ICT diensten voor binnenvaartschippers. De stichting is een initiatief van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat.

Havenbedrijf Amsterdam omarmt duurzame, ondersteunende diensten. Goederenvervoer per binnenvaart is duurzaam en havenbedrijf Amsterdam stimuleert dan ook deze vorm van vervoer. Janine van Oosten, Havenmeester: “Door middel van deze dienst kunnen schippers snel en makkelijk gebruik maken van het internet onder andere om digitale vaarkaarten te downloaden maar ook om via de site www.portofamsterdam.nl toegang te krijgen tot relevante en actuele nautische informatie.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions