Clicky


OM in hoger beroep tegen uitspraak Hari

OM in hoger beroep tegen uitspraak Hari
21-02-2014 15:37 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam tegen Badr Hari. Justitie vindt de anderhalf jaar celstraf waarvan een halfjaar voorwaardelijk die de kickbokser van de rechtbank in Amsterdam kreeg, te laag.

Of Hari zelf in hoger beroep gaat is nog niet bekend. Hij wilde zelf niet op het vonnis reageren en snelde de rechtbank uit. Zijn advocaat Bénédicte Ficq zei het vonnis goed te gaan bestuderen met haar cliënt en volgende week een beslissing te nemen.

Ficq heeft gemengde gevoelens over de uitspraak. Ze is het er niet mee eens dat Hari via een 'juridische constructie' de schuld krijgt van het zware letsel dat aan zakenman Koen Everink is toegebracht. "Het staat niet vast wie die verwonding heeft toegebracht en het voelt oneerlijk dat mijn cliënt daar nu voor wordt veroordeeld."

Anderzijds vindt ze dat de rechtbank 'realistisch heeft gevonnist'. "Het is een opluchting dat de straf niet in de buurt komt van de eis."

De 29-jarige Hari zat volgens zijn raadsvrouw acht maanden in voorarrest, waardoor hij nog maar vier maanden de cel in zou moeten als de veroordeling bij het gerechtshof in stand blijft.

Het OM tekent ook beroep aan tegen de vrijspraak van medeverdachte Ferhat Y. Volgens justitie was hij ook betrokken bij de zware mishandeling van Everink tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena. De rechtbank zag onvoldoende bewijs voor zijn betrokkenheid, maar volgens het OM deelde Y. samen met Hari klappen uit. (Novum)