Clicky


Jaar cel voor Badr Hari

Jaar cel voor Badr Hari
21-02-2014 14:02 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Badr Hari is veroordeeld tot een jaar cel voor een reeks mishandelingen in het uitgaansleven. De rechtbank in Amsterdam legde hem vrijdag ook een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar op. Met aftrek van voorarrest blijft voor Hari vier maanden celstraf over. Medeverdachte Ferhat Y. werd vrijgesproken.

Het OM had vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen de 29-jarige kickbokser geëist. Volgens justitie heeft Hari de afgelopen jaren in het Amsterdamse uitgaansleven een 'sterk terroriserend' karakter gehad.
 
Hari moest zich verantwoorden voor acht geweldsdelicten en een verkeersdelict. De meest spraakmakende mishandeling is die van Koen Everink op dancefeest Sensation in 2012. De zakenman werd volgens het OM door Hari en medeverdachte Ferhat Y. geschopt en geslagen liep ernstig letsel op.

Voor de betrokkenheid van Y. bij de molestatie is er naar het oordeel van de rechters te weinig bewijs. Hari is volgens de rechtbank wel schuldig aan de mishandeling van Everink. Hij moet hem een schadevergoeding van ruim twintigduizend euro betalen.

De rechtbank sprak Hari van een aantal andere feiten vrij. Zo is er niet genoeg bewijs dat de kickbokser in 2012 in club Jimmy Woo iemand een kopstoot gaf. Ook werd hij om die reden vrijgesproken van de mishandeling van een ex-vriendin in 2011.

Wel bewezen acht de rechtbank mishandelingen in Club Air, café Cooldown en club Blinq, allemaal in Amsterdam in 2010 en 2011. Ook is Hari schuldig aan een aanrijding in 2010 op de Albert Cuypstraat. Daarbij liep een vrouw beenbreuken op.

De rechtbank vindt dat Hari zich 'ernstig heeft misdragen'. De straf is lager dan justitie had geëist omdat de rechtbank een aantal feiten niet bewezen acht. Bovendien was de eis tegen Hari volgens de rechtbank 'fors hoger' dan in soortgelijke zaken. (Novum)