Clicky


Topman Randstad krijgt 2,5 miljoen mee bij vertrek

Topman Randstad krijgt 2,5 miljoen mee bij vertrek
20-02-2014 18:12 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De vertrekkend topman van Randstad Ben Noteboom krijgt een bedrag van ruim tweeënhalf miljoen euro mee 'voor het beëindigen van zijn contract'. Dat schrijft het uitzendbureau donderdag in zijn jaarcijfers. Samen met salaris, pensioenbijdrage en bonussen krijgt Noteboom, die na elf jaar bij Randstad vertrekt, in zijn laatste jaar 5,4 miljoen euro mee.

De verdiensten van Noteboom zijn daarmee dubbel zo hoog als in 2012, zo schrijft de uitzender in het jaarverslag. Noteboom krijgt een jaarsalaris van 970 duizend euro, aangevuld met een pensioenbijdrage van 258 duizend euro. Ook krijgt hij een kortetermijnbonus van 727 duizend euro en een aandelenbonus van 911 duizend euro.

De extra vergoeding van 2,5 miljoen euro is het gevolg van contractuele afspraken, zo zei een woordvoerder van Randstad donderdag tegen RTL Z. "Er is sprake van een jaar opzegtermijn en een jaar vertrekvergoeding", stelt hij. Hoe het uitzendbureau daarbij op een bedrag van 2,5 miljoen is uitgekomen, kon de woordvoerder niet uitleggen.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is verbaasd over de vergoeding, zo meldt de VEB tegen de televisiezender. "Het lijkt erop dat het vertrek van Noteboom niet vrijwillig is, maar wij zijn niet op de hoogte van een conflict of iets dergelijks." (Novum)