Clicky


Arrestaties voor dieseldiefstal

Arrestaties voor dieseldiefstal
20-02-2014 17:10 | Overtredingen | auteur De Redactie

HELVOIRT - De politie hield woensdagmiddag 19 februari rond 15.30 uur een 21-jarige man uit Tilburg aan voor diefstal van brandstof.

Dinsdagavond kregen agenten rond 23:00 uur een melding dat er bij een bedrijf aan de Industrieweg in Helvoirt diesel weggenomen was uit een vrachtwagen. Daarbij was een busje gezien, waarvan de tankdop was achtergebleven. Aan de hand van een goede beschrijving van het voertuig en door verder onderzoek, kwam de politie een verdachte op het spoor.

In de buurt van zijn woning in Tilburg zagen agenten woensdagmiddag het busje rijden. Van het busje ontbrak de tankdop en de laadruimte rook sterk naar diesel. De bestuurder is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Ook in Odiliapeel was het woensdagavond raak. De politie hield woensdagavond rond 23.00 uur op de Koolmeesstraat in Odiliapeel een 57-jarige man uit Nistelrode aan voor diefstal van brandstof.

Kort daarvoor kregen agenten een melding dat daar iemand vanaf een geparkeerde vrachtauto diesel aan het stelen was. Ter plekke werd een man aangetroffen en na onderzoek bleek dat uit de vrachtauto ongeveer 50 liter diesel was verdwenen.

Het vermoeden bestaat dat de man de brandstof heeft overgetankt naar zijn eigen voertuig, dat naast de vrachtauto stond. Op het bureau konden in eerste instantie geen vingerafdrukken van de verdachte worden afgenomen omdat zijn handen waren besmeurd met diesel. De man zit vast en zijn auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.