Clicky


ILT: Schiphol binnen de normen

ILT: Schiphol binnen de normen
20-02-2014 17:06 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De geluidbelasting en het externe veiligheidsrisico van de luchthaven Schiphol zijn in 2013 binnen de normen gebleven. De normen voor de uitstoot van stoffen die lokale luchtverontreiniging veroorzaken zijn ook niet overschreden. Dat blijkt uit de Handhavingsrapportage Schiphol van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De rapportage is op 20 februari 2014 naar de Tweede Kamer gestuurd.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft geen regels voor het luchtruimgebruik overtreden. Ook zijn er geen onrechtmatige afwijkingen van de regels voor het luchtruimgebruik veroorzaakt door gezagvoerders (vliegerfouten) vastgesteld.

De ILT heeft vastgesteld dat er geen situatie is geweest van onrechtmatig baangebruik. Wel was er in één geval sprake van een bouwkraan die moest worden gestreken omdat deze te hoog was. Boven een bepaalde hoogte is een ontheffing nodig.

De Inspectie houdt toezicht op de naleving van de Wet Luchtvaart en het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol. De ILT brengt elk halfjaar een verslag uit over de veiligheids- en milieuaspecten rond het gebruik van Schiphol. De rapportage gaat over de periode 1 november 2012 tot en met 31 oktober 2013.