Clicky


Colgate-Palmolive stapt over op pallets van CHEP in Roemenië

Colgate-Palmolive stapt over op pallets van CHEP in Roemenië
20-02-2014 13:30 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MECHELEN(B) - CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpooling, kondigt vandaag aan dat Colgate-Palmolive Company een nieuw contract heeft ondertekend. Colgate-Palmolive zal in Roemenië CHEP’s pallet pooling diensten gaan gebruiken ter vervanging van witte ruilpallets. Verwacht wordt dat de overstap tot een aanzienlijke kostenbesparing en verkleining van de ecologische voetafdruk zal leiden.

Dan Dascalu, Warehouse & Transportation Manager van Colgate-Palmolive Romania SRL: “We hebben besloten om over te stappen naar CHEP om het onszelf makkelijker te maken en de kosten te verlagen door het palletbeheer aan hen toe te vertrouwen. Voor ons is het ruilsysteem voor witte pallets moeilijk te beheren en behelst het vele verborgen kosten, zoals de aanschaf van nieuw materiaal om verloren stukken te vervangen. We zijn ervan overtuigd dat CHEP een efficiëntere en kosteneffectieve oplossing biedt.”

Colgate-Palmolive is een consumentengoederen bedrijf met een omzet van 17,1 miljard dollar dat klanten bedient in meer dan 200 landen en gebieden en 38.000 werknemers telt. Colgate-Palmolive’s wereldwijde merken, zoals Colgate, Mennen, Palmolive, Ajax, Softsoap en Hill’s Pet Nutrition (voeding voor huisdieren), en behoren tot ’s werelds meest bekende namen waar klanten wereldwijd op vertrouwen. In Roemenië, waar de dochtermaatschappij 20 jaar geleden werd opgericht, worden palletladingen afkomstig van het distributiecentrum van Colgate-Palmolive in Boekarest verdeeld naar bijna 60 plaatsen in het land en Moldavië.

Dan Dascalu vervolgt: “We zijn erg positief over onze samenwerking met CHEP. Door het palletruilsysteem niet meer te gebruiken, hebben we niet langer problemen met de kwaliteit van de pallets en krijgen we geen klachten meer van klanten over productschade als gevolg van defecten in de pallets. CHEP’s elektronisch bestelprogramma, Portfolio Plus™, heeft het beheer van orders en palletstromen gestroomlijnd. Met CHEP zijn we in staat een betere logistieke keten te bouwen met het oog op kostenbesparing en duurzaamheid.”

Hij voegt er nog aan toe: “Het duurzaamheidsaspect van het poolingsysteem van CHEP is een andere belangrijke factor in de beslissing om over te stappen van witte pallets op CHEP. CHEP’s poolingmodel is gebaseerd op continu gebruik, recycling en afvalvermindering. Colgate-Palmolive zet zich wereldwijd in om de duurzaamheid van zijn producten te vergroten en natuurlijke hulpbronnen te behouden.”

Gabriel Andronescu, CHEP’s Country General Manager voor Roemenië: “De economie is begonnen aan een herstel na een periode van achteruitgang in Roemenië, en we verwachten een gestage toename van het aantal pallets dat geleverd wordt aan klanten van CHEP servicecenters hier. CHEP’s missie is om de logistieke keten van onze klanten te stroomlijnen en hen een doeltreffende oplossing aan te bieden op het gebied van kostenbeheersing en traceerbaarheid”.

“Verwacht wordt dat pallet pooling in Roemenië zal toenemen naarmate meer fabrikanten, retailers en leveranciers zich bewust worden van de voordelen die pallet pooling biedt. We waarderen het vertrouwen dat Colgate-Palmolive in ons stelt en kijken ernaar uit om onze samenwerking in de toekomst voor te zetten”.

CHEP werkt samen met Colgate-Palmolive in heel West-Europa, waaronder Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland.