Clicky


WDP en Montea tekenen nieuwe huurovereenkomst met Caterpillar

WDP en Montea tekenen nieuwe huurovereenkomst met Caterpillar
20-02-2014 13:30 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GRIMBERGEN(B) - WDP en Montea hebben een huurovereenkomst gesloten met Caterpillar Distribution Services Europe voor een periode van 9 jaar, met aanvang op 1 januari 2015, voor het bedrijventerrein te Grimbergen die zij gezamenlijk aanhouden. Hiermee kan de site proactief herverhuurd worden, nog voor de huidige huurder DHL het bedrijventerrein zal verlaten (voorzien eind maart 2014) na 40 jaar trouwe klant geweest te zijn op deze locatie. DHL blijft daarnaast ook een langetermijnpartner op andere het bedrijventerreinen van zowel WDP als Montea.

WDP en Montea zullen het bedrijventerrein te Grimbergen gedeeltelijk herontwikkelen en uitbreiden in samenspraak met Caterpillar Distribution Services Europe, tot een strategische logistieke hub van circa 60.000 m². Ongeveer 29.500 m² magazijnruimte en 2.350 m² kantoorruimte zullen gerenoveerd worden en ongeveer 30.000 m² nieuwe magazijnruimte zal ontwikkeld worden op de site. Het bedrijventerrein te Grimbergen is perfect multimodaal gelegen langs het zeekanaal, in de buurt van de container-terminal van Vilvoorde, ideaal voor duurzame logistiek.

Caterpillar is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van bouw- en mijnbouwmaterieel, diesel- en aardgasmotoren, industriële gasturbines en dieselelektrische locomotieven en is reeds lange tijd huurder binnen beide vastgoedportefeuilles.