Clicky


Twee Amerikaanse beveiligers dood gevonden op de 'Maersk Alabama'

Twee Amerikaanse beveiligers dood gevonden op de 'Maersk Alabama' [+video]
20-02-2014 10:35 | Algemeen | auteur De Redactie

Op het containerschip de 'Maersk Alabama' zijn dinsdag twee Amerikaanse beveiligers, beiden 44 jaar oud, dood aangetroffen. Dat meldt de politie van de Seychellen. De politie is een onderzoek gestart.

De 'Maersk Alabama' werd in 2009 doelwit van Somalische piraten voor de oostkust van Afrika. De in 2013 uitgebrachte film "Captain Phillips" is gebaseerd op dit incident. De kapitein van het schip, Richard Philips werd toen drie dagen lang gegijzeld. De marine schoot drie van de piraten neer en veroverde een vierde. Philips bleef toen ongedeerd.

Later dat jaar zou het schip nogmaals slachtoffer worden van piraten echter ditmaal werden er echter waarschuwingsschoten gelost door de beveiliging waardoor de piraten op de vlucht sloegen.

De twee mannen die nu dood gevonden zijn werkten voor Trident Group, een in Virginia gevestigd maritieme veiligheidsdienst.

"Het is bizar. En het is natuurlijk een schok", zei Rothrauff. "Ik heb absoluut nog geen idee over wat er is gebeurd."

Kevin N. Speers, senior director van Maersk Line Limited, zei in een verklaring dat de veiligheidsmensen sinds 29 januari aan boord zijn van het schip en dat hun dood niet gerelateerd is aan activiteiten of taken op het schip."

De veiligheidsmensen waren aan boord vanwege anti-piraterij bescherming. Het schip is gelost en ligt nu voor anker in afwachting van verdere instructies.

"De lichamen werden gevonden door een collega die rond 04:30 uur bij een van de mannen was gaan kijken, meldt de politie.