Clicky


CDA op koers naar akkoord over fonds voor binnenvaart

CDA op koers naar akkoord over fonds voor binnenvaart
20-02-2014 09:59 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - Binnenvaartschippers kunnen snel aanspraak maken op de pot van ongeveer 35 miljoen euro uit het zogeheten Europese Reservefonds voor de binnenvaart. CDA Europarlementariër Corien Wortmann kreeg hiervoor vanmorgen steun van de transportcommissie van het Europees Parlement.

"Zo kan het geld dat al jaren op de plank ligt eindelijk worden besteed, bijvoorbeeld voor de noodzakelijke aanpassing van motoren. We geven de Europese Commissie opdracht om op zoek te gaan naar cofinanciering uit Europese fondsen, want 35 miljoen is niet genoeg," aldus Wortmann.

Wortmann verhinderde dat Sociaaldemocraten en Groenen het fonds vooral zouden bestemmen voor andere doelen dan binnenvaartschippers. Corien Wortmann heeft zich hier als rapporteur met succes tegen verzet. Ook heeft zij het mandaat gekregen om direct te starten met de onderhandelingen met de Raad van Ministers. De Europarlementariër hoopt nog voor de Europese verkiezingen in mei tot een akkoord te komen.

Een ander rapport van Corien Wortmann, over de harmonisering van technische voorschriften voor binnenvaartschepen in Europa, kreeg eveneens brede steun. Naast harmonisering van de verschillende technische voorschriften in Europa moet de Europese Commissie vooral ook beter gaan samenwerken met de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). Dit is efficiënter en bespaart veel kosten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 mei t/m zondag 4 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions