Transport Online - Donderdag minder treinen in deel Randstad

Donderdag minder treinen in deel Randstad

Donderdag minder treinen in deel Randstad
19-02-2014 23:38 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG / ROTTERDAM - Als gevolg van de spoedreparatie aan wissels bij Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal rijden donderdag minder treinen in dat deel van de Randstad. Dat meldt een woordvoerder van Prorail woensdagavond. Reizigers tussen Utrecht, Den Haag en Rotterdam wordt geadviseerd daar rekening mee te houden.

De zegsman verwacht dat de werkzaamheden aan de vier wissels, twee bij Den Haag en twee bij Rotterdam, nog zeker tot donderdagavond zullen duren. Reizigers krijgen te maken met vollere treinen en wordt geadviseerd voor ze van huis gaan de reisplanner te checken.

Prorail is met de NS in gesprek over de inzet van langere treinen. "Waar mogelijk zullen extra treinstellen worden ingezet", aldus de woordvoerder. Hij verwacht dat de dienstregeling te vergelijken zal zijn met die op een winterse dag.

De spoorbeheerder zal heel de nacht doorwerken aan het repareren van de wissels en staat hierover in direct contact met de NS. De woordvoerder zegt niets te weten over een ruzie tussen de top van de twee bedrijven. NS zou niet blij zijn met het feit dat Prorail tijdens de avondspits besloot over te gaan tot de zogenoemde spoedreparaties.

"Ik heb daar geen signalen van gekregen. Ik heb heel de avond al intensief en nauw contact met mijn collega's van de spoorwegen. We werken op verschillende niveaus samen en bekijken momenteel hoe we er voor kunnen zorgen dat het treinverkeer donderdag zo soepel mogelijk verloopt", aldus de zegsman.

Het treinverkeer rond Den Haag Centraal kwam woensdagavond om 18.00 uur stil te liggen. Rond Rotterdam Centraal was beperkt treinverkeer mogelijk. Oorzaak was de reparatie van vier wissels. Uit een inspectie die Prorail eerder woensdag had uitgevoerd was gebleken dat de wissels moesten worden vervangen. Uit voorzorg werden ze toen buiten werking gesteld om een ontsporing zoals in Hilversum halverwege januari te voorkomen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions